Banking

Als manager bij een bank moet u scherpe targets halen. Wat voor afdeling u ook leidt, - een callcenter, een klantenservice afdeling, een specialistenteam, een commercieel team, een beheerteam of een ondersteunend team - deze targets heeft u te halen. De service level agreements zijn duidelijk over het aantal af te handelen dossiers of calls. En over de te halen conversie. Dat lukt u alleen met de juiste mensen op de juiste plaats. Die toppers vindt u bij ons.

Afhankelijk van welke competenties en vaardigheden u belangrijk vindt, selecteren wij de beste kandidaten voor u. Dat de kandidaat uit het juiste hout gesneden is, heeft hierbij voor ons de hoogste prioriteit. Dus stellen wij altijd deze vragen:

  1. Heeft de kandidaat de juiste mentaliteit?
  2. Beschikt hij/zij over de gewenste competenties en vaardigheden?
  3. Beheerst de kandidaat de werkzaamheden goed?

Dit leidt tot de garantie van Agile People:

De juiste man/vrouw op de juiste plaats!

Onze mensen hebben de perfecte instelling om u te helpen betere resultaten te halen voor de bank. Ze werken hard, zijn uiterst gemotiveerd, willen graag nieuwe dingen leren, denken mee en kijken altijd verder dan hun neus lang is. Bovendien, ze willen blijven leren en zich continu verbeteren. Dat maakt ze Agile. Daar wordt u blij van en wij dus ook.

Doordat we zelf een achtergrond in het bank- en verzekeringswezen hebben, zijn we doortastend in de selectie. Daarnaast werken we niet op afstand, maar komen we langs. Bij u én bij onze kandidaten. Mede daardoor snappen we wat belangrijk voor u is en wat onze kandidaten in huis hebben.

Zoekt u de juiste man/vrouw voor uw team of wilt u dat we contact met u opnemen om nader kennis te maken? Maak dan hieronder de juiste keuze, vul uw gegevens in en laat ons weten welke competenties en vaardigheden u zoekt. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op en helpen u de beste match te vinden.

Ik zoek de juiste man/vrouw! Ik wil kennismaken